dilluns, 16 de febrer del 2015

Una nova Paeria per a una #NovaLleida


Per Europa corren aires d’indignació i de ganes de canvi. No fa gaire, la voluntat popular de capgirar les coses va produir a Grècia un tomb polític radical, moguts per l’orgull i el desig de recuperar la dignitat com a poble davant els abusos econòmics i el maltractament social dels qui dominen la Unió Europea, per crear un nou ordre de coses. Una nova Grècia.

També la gent de Catalunya estem ferits en el nostre orgull i cansats dels abusos econòmics i els excessos polítics d’uns governs espanyols corruptes. Abusos i excessos que han envilit la política. Que han causat el patiment de la gent, la pèrdua de drets socials, els constants atacs al sistema educatiu, els intents permanents d‘uniformització, el foment de l’especulació i el sobreenriquiment dels més rics, la falta de transparència, la corrupció...

També la gent de Lleida, com la de Catalunya, moguts pel desig de recuperar la dignitat, apostem majoritàriament per crear un nou ordre de coses. Un nou país. Un nou país lliure de tots els llasts i totes les hipoteques que ens han fet indignar a tanta gent i que han fet trontollar els pilars mateixos del sistema democràtic.

La independència és l’únic camí per arribar a aquest nou país. Perquè manta vegades hem comprovat que amb Espanya no hi ha res a fer, que ens cal un nou estat, amb nous paràmetres: la independència és el canvi de debò. La fita són les eleccions del 27-S, que tenen una primera volta a les eleccions municipals. Perquè el nou país s’ha de construir des de la base, que són els municipis. Així que, per guanyar el nou país hem de guanyar la nova ciutat: la #NovaLleida.

#NovaLleida vol dir obrir camí a noves maneres de fer a l'Ajuntament de Lleida que acabin amb l'opacitat i la falta de transparència de l'actual equip de govern. Vol reemplaçar les polítiques efectistes per les efectives, que la Paeria deixi de controlar i fiscalitzar la gent i es dediqui a treballar per a ella, recuperant el sentit de servei públic. Perquè la justícia social i la qualitat democràtica siguin la divisa en la nostra actuació com a servidors municipals.

Heus aquí, per cert, que un vot emès en les eleccions municipals del 24 de maig pot tenir, si el sabem aprofitar, un valor triple: el de la transparència i l’empoderament de la gent, el de la justícia social i el de la independència. Per a ERC, cap de les tres coses individualment no serà possible sense les altres dos, perquè qüestió social i qüestió nacional són indissociables.

Parlem, en definitiva, de la #NovaLleida perquè, ara mateix, Lleida no va. No va com hauria d’anar. És per això que, des de la Paeria estant, volem renovar a millor la política lleidatana. Volem contribuir des de Lleida a la construcció d'un nou país independent. I una cosa molt important que també volem és que la nostra ciutat exerceixi el lideratge que els seus mandataris municipals no ha sabut explotar: hem de visualitzar, viure i experimentar la capitalitat interior i, en la seua condició de tal, jugar un importantíssim paper perquè el nostre territori contribueixi decisivament a vertebrar la nova república catalana.

Article publicat al diari La Mañana el 16 de febrer de 2015

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada