diumenge, 1 de març del 2015

Polítiques per garantir la igualtat d'oportunitats


Ens hem imposat el repte de construir un nou estat des dels ajuntaments. Un nou estat que pugui eradicar les desigualtats i que faciliti la materialització dels projectes de vida de les persones en una societat lliure i cohesionada, en què les veïnes i els veïns dels nostres municipis siguin persones més lliures també, més crítiques, més compromeses.

La gent d’ERC ja fa temps que treballa en aquesta línia des dels ajuntaments. Perquè l’eix de l’acció política dels ajuntaments d’Esquerra es basa precisament en el benestar de la ciutadania, en la facilitació dels projectes de vida de les persones, i se sustenta en els principis d’universalitat en el dret d’accés als serveis socials. L’accés universal als servies socials (també el de les rendes mitjanes) els dóna –a aquests serveis socials– prestigi i gruix com a servei públic, i els treu el llast de l’asssitencialisme, de la caritat.

En l’actual context de crisi econòmica, i encara amb un finançament dels ens locals  insuficient i no resolt convenientment, continua vigent, i amb més força si és que això és possible, la necessitat d’inversió social, la necessitat d’aplicar i desenvolupar polítiques municipals que garanteixin la igualtat d’oportunitats. Polítiques de suport i d’acompanyament a les persones en l’àmbit de la inclusió social i dels drets de ciutadania, o en el de promoció econòmica i suport a l’ocupació. D’aquesta manera, podrem treballar des dels municipis per prevenir i evitar l’exclusió social. 

Serà útil també, per assolir aquest gran repte, facilitar l’empoderament de la ciutadania, fomentar la seua corresponsabilitat; és a dir, la responsabilitat de les persones envers els seus conciutadans i les seues conciutadanes i envers els problemes que ens afecten a totes i a tots. I comptar amb la col·laboració de tots els agents socials.


Conferència de Grans Ciutats, Sabadell, 28 de febrer de 2015

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada