dimarts, 2 de maig del 2017

ROS ES DESDIU DE L’ACORD DE REMUNICIPALITZAR LA ZONA BLAVA


En el darrer ple, el govern municipal va votar contra una moció del nostre grup per a la municipalització immediata de la zona blava. La vam presentar per dos raons bàsiques: perquè portem gairebé un any de provisonalitat i perquè podia ser l’última oportunitat de resoldre-ho... Mentre siguem a l’Estat espanyol.
Efectivament, en un any ni s’ha remunicipalitzat la gestió del servei d’aparcament regulat (més dipòsit de vehicles i grua), ni l’equip de govern ha fet marxa enrere tornat-lo a concessionar. Un any d’indefinició quant al futur laboral de treballadores i treballadors de zona blava, dipòsit de vehicles i grua: 60 famílies en depenen i no saben on treballaran en els propers mesos.
D’altra banda, s’està discutint al les corts espanyoles un esborrany de llei de pressupostos de l’estat que, quan s’aprovin, gairebé prohibiran les remunicipalitzacions. És a dir que, mentre estiguem sotmesos a la llei pressupostària espanyola, no hi ha internalització de la zona blava possible. I la provisionalitat continuarà minant la moral de treballadores i treballadors i cada cop el servei s’anirà ressentint més del deteriorament dels recursos materials i el maquinari necessais per al seu funcionament, per falta del manteniment adequat.
El rendiment econòmic de la zona blava i els altres serveis encara prestats per EYSA reporten un rendiment econòmic que podria revertir positivament tant en un estalvi pressupostari important com en la reversió a la ciutat en forma d’inversió en recursos per a la mobilitat.
El PSC hi va votar en contra, i els seus vots van sumar amb els de C’s i PP per sumar la majoria suficient perquè no s’aprovés la internalització. Amb això, no només es feien marxa enrere d’una decisió presa un any i mig abans, sinó que incomplien un acord signat per Àngel Ros. Com hem dit manta vegades: l’alcalde faltava a la paraula donada. I no hem d’oblidar que C’s, també, ja que van donar suport als pressupostos de l’any passat i, per tant, beneïen l’acord subscrit per Ros i jo mateix.
No és cosa menor, aquest incompliment —ni per part d’un Àngel Ros que presumeix de bon govern ni d’una Àngeles Ribes que tanta fatxenda gasta amb la coherència i el rigor—, però no és l’únic menyscapte que si li fa a la ciutat. Perquè no recuperar la gestió d’aquest servei públic és faltar a dos de les obligacions bàsiques i fonamentals que té un ajuntament: l’eficàcia en la prestació dels serveis i l’eficiència en la utilització dels recursos. Dir-hi “no” és renunciar a millorar la gestió i obstinar-se a malgastar els diners que surten dels impostos que paguem.
Per molt que diguessin el contrari C’s i PP en el ple, és així. Les seues argumentacions sobre falta de dades de la rendibilitat i la viabilitat de la gestió directa són producte d’actituds fonamentalistes i del desconeixement. O de la demagògia. Hem de respectar, sense compartir-ho, que defensin a ultrança les privatitzacions per principi. Però és del tot imperdonable que caiguin en la demagògia. I encara més que desconeguin allò que aproven.
És inconcebible que no sàpiguen que van votar uns pressupostos i unes liquidacions que contemplen uns ingressos nets per a l’Ajuntament d’un milió d’euros en concepte de zona blava, dipòsit de vehicles i grua. Incomprensible que la comissió de seguiment de l’empresa concessionària no els serveixi per conèixer que el que cobra EYSA a la Paeria per benefici industrial i despeses generals és a l’entorn dels 800.000 euros: aquest és el guany que reportaria a la ciutat la internalització la recuperació de la gestió dels serveis prestats per EYSA.
Ni a nosaltres ni al PSC no ens faltaven aquestes dades bàsiques. Ni al darrer ple, ni al de pressupostos 2017... Ni tampoc al novembre de 2015, quan vam firmar l’acord que recollia la recuperació de la gestió directa de la zona blava. Així que, pel que es veu, C’s i PP estaven a la inòpia. Ros i el seu grup municipal, no. El que no estaven –el que no estan– és per la labor: òbviament, el no a la moció per recuperar ara la zona blava és un no a la remunicipalització.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada