dilluns, 12 de juny del 2017

UNA PAERIA COMPROMESA AMB EL REFERÈNDUM

Amb data i pregunta del referèndum ja conegudes, és el moment d’escalfar motors. I que els contraris  a la independència comencin a exposar els seus arguments, de forma rigorosa i racional. Els arguments contraris a la independència, perquè el que hem estat sentint fins ara són arguments contraris  al dret a decidir. A la democràcia. I arguments gens rigorosos ni racionals, que l’únic que pretenien era espantar la gent i desacreditar el procés: que no és legal, que és antidemocràtic, que busca tapar les vergonyes de la corrupció a Catalunya, que fomenta la confrontació, que du a un camí sense sortida...
Fins i tot, parlen de cop d’estat. El govern i el partit que han fet un cop d’estat des de dins, dinamitant la viabilitat no ja de l’Estat de les autonomies, sinó de l’Estat democràtic: consagrant la constitució no com a garantia sinó com a cotilla; posant unes autonomies contra les altres; activant les clavegueres de l’Estat; forçant la policia a actuacions predemocràtiques; manipulant i instrumentalitzant la justícia, des de la fiscalia fins al Tribunal Constitucional... Negant el dret a votar!!!
I és precisament el govern del PP, amb la inestimable col·laboració de Ciudadanos i PSOE (el PSOE d’allà i el d’aquí), el qui busca tapar les pròpies vergonyes de la corrupció. Que s’escampa per tot el territorio patrio. I és precisament el govern del PP el qui du a un camí sense sortida, a més, per partida doble: no hi ha sortida per al referèndum pactat, després de fins a 18 negatives al diàleg; no hi ha sortida per a un Estat ineficient i injust, que fa aigües pertot.
Davant d’aquest doble atzucac, haurem de fer un referèndum no pactat i haurem de treballar perquè el resultat del referèndum ens dugui a la creació d’un nou estat independent. Eficient, democràtic. Modern. I és clar que un estat modern només pot ser aquell en què el seu cap és votat, està sotmès als principis de control democràtic i transparència, pot ser jutjat i la seua família ha treballar: Una república.
Perquè va d’això, la cosa. No va de Catalunya i d’Espanya. Va de camins amb sortida. Va de canvi. Va de donar viabilitat a les pensions i a la seguretat social, en comptes de ventilar-se els fons de reserva. Va de donar viabilitat a l’economia, amb una millor projecció exterior i amb inversions per a fer infrastructures com el corredor del Mediterrani o les connexions viàries pendents entre Lleida i el món, i no per pagar les indemnitzacions pel Castor o per les autopistes de Madrid. Va de donar viabilitat al territori, amb menys nivells de l’Administració i un finançament municipal més just. Va d’avançar en la justícia social, desencorant-nos de l’statu quo i defugint els qui aturen lleis d’igualtat o de pobresa energètica o limiten la nostra voluntat d’acollida. Va del futur.
I és evident que el futur de Catalunya està millor en mans de les seues ciutadanes i els seus ciutadans que en mans de don Mariano, amb el permís de donya Soraya i els Soria, Bárcenas i Cifuentes de torn... I amb els Pedro, Susana i companyia aplaudint.
Però el futur de Catalunya és el del món municipal, l’administració més propera a la ciutadania i la qui li dona els serveis bàsics i essencials. La que es preocupa en primera instància del seu benestar. I cal garantir la viabilitat dels ajuntaments perquè puguem continuar treballant per les persones, per les que més ho necessiten i per les que no ho necessiten tant.
Treballarem per això. I treballarem des de la Paeria perquè sigui possible el canvi, a través de l’únic camí pel qual es pot assolir: la independència. Abans, però caldrà facilitar l’exercici del dret a decidir. Que des de l’Ajuntament no es desentengui dels debats constituents a Lleida i es promogui la participació de la societat civil, posant a disposició els recursos i els espais necessaris per al debat ciutadà. Per a l’exercici de la democràcia.
Evidentment, treballarem perquè guanyi el sí. un cop assolida la fita, perquè es defineixi el nou model i el nivell competencial dels municipis a la futura República. Hem d’acabar amb la insuficiència en el finançament local. Volem afrontar millor les emergències socials, volem oferir amb solvència el màxim de serveis públics, volem fer una ciutat cohesionada i que ofereixi oportunitats a la gent. Per un futur millor... Com s’ha vist, impossible dins d’Espanya.
Continuarem treballant per una Paeria compromesa amb el referèndum. És a dir, amb la gent. Per donar veu a Lleida. Per això, continuarem treballant perquè es posi a la disposició del Govern català i del Parlament per allò que puguin requerir per aquesta cita històrica amb les urnes. Pensant en el futur d’aquesta part del món que passa per Lleida i per Catalunya.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada